Goud

Goud symboliseert traditiegetrouw de band tussen twee mensen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat goud sinds de 2e eeuw na Christus in trouwringen wordt verwerkt. Hoewel de gouden verlovings- en trouwring qua uiterlijk in de loop der tijd de nodige veranderingen heeft ondergaan, symboliseerd hij vandaag de dag nog steeds die blijvende liefde voor elkaar. Goud is liefde, goud is puur, goud is eeuwig.

Onze collectie

Met onze juwelencollectie markeren en vieren wij bijzondere momenten in het leven. Een herinnering is er voor het leven, daarom zijn onze sieraden van zeer hoogstaande kwaliteit. Als gerenomeerd bedrijf zijn wij ons bovendien zeer bewust van de wensen van onze klanten. En weten wij hen steeds weer te verrassen met onze uitgebreide collecties van onder andere Excellent Jewelery.

De kwaliteit van goud.

Puur goud is van nature te zacht om tot een sieraad te verwerken. Ter verharding wordt goud dan ook gemengd met bijmetalen als zilver, nikkel, palladium en koper. Zo ontstaan de zogenaamde goudlegeringen en de verschillende kleuren geel, rood en witgoud. De hoeveelheid puur goud die aanwezig is in een sieraad wordt uitgedrukt in karaat.

Keurtekens als waarborg.

Al meer dan 6 eeuwen worden er op gouden, zilveren en platina voorwerpen keurtekens afgeslagen. Daarmee is dit een van de oudste vormen van consumentenbescherming. Zelfs een wettelijke bescherming, want de Waarborgwet 1986 garandeert dat een voorwerp met, volgens de wet vastgestelde keurtekens, het juiste gehalte aan platina, goud of zilver bevat. Ieder gouden voorwerp dat in Nederland verhandeld wordt, moet voorzien zijn van een geldig keurteken. Op grond van de Waarborgwet kennen we in Nederland 4 geaccepteerde goudlegeringen:

14 karaat ( 585/1000 )
18 karaat ( 750/1000 )
20 karaat ( 833/1000 )
22 karaat ( 916/1000 )

Alle andere legeringen mogen geen goud worden genoemd.

Neem contact op

Meer Diekman Juwelier

Bekijk de onderstaande pagina’s voor meer informatie.

Juwelier
See You gedenksieraden
Briljant
Zilver
Staal
Titanium
Horloges
Relatie & Trouwringen